2017 keväällä perustin yrityksen, jonka ajatuksena oli jakaa polttoaineita pikatoimituksina rakennusyrityksille, veneilijöille, maatiloille jne. Heti ensimmäisellä viikolla tutustuin aiheeseen nimeltä Dieselbakteeri. (Tosin silloin en sitä vielä tiennyt nimeltä). Asiakkaalla oli ollut aiemmin ongelmia polttoainetankkien kanssa, jotka olivat alkaneet syöpymään niin että rosteritankkien seinämiin oli ilmestynyt kraaterinomaisia painaumia. Melko pian tämän jälkeen tapasin toisen asiakkaan, jolla diesel-polttoaine oli muuttunut aivan tummaksi ja tankin pohjalta löytyi kasoittain tummanruskeaa hiekkamaista ainetta. Tämä coctail oli aiheuttanut ongelmia vesillä, niin että suodattimet olivat menneet jo useaan otteeseen tukkoon ja lopulta laiva olikin sitten sammunut, eikä suostunut enää käynnistymään lainkaan.

Tästä alkoi melko syvällinen tutustuminen Dieselbakteeriin ja biopolttoaineisiin ja erilaisiin menetelmiin joilla tankit saataisiin puhdistettua niitä irroittamatta ja niin että polttoaineet saataisiin palautettua tankkeihin käyttökelpoisina.

Jo saman vuoden alkukesällä ensimmänen laitteisto oli saatu haalittua ja rakennetua kasaan ja sitä päästiin kokeilemaan käytännössä. Sillä päästiin alkuun ja kiertohuuhtelulaitteisto näytti toimivan käytännössä. Komponentteja lisäämällä ja vaihtelemalla ja erilaisia tekniikoita soveltaen systeemi muuttui kustannustehokkaammaksi ja nopeammaksi. Myös puhdistustulokset paranivat entisestään. Pystyttiin käsittelemään suurempia litramääriä polttoaineita, suodattamaan isompia määriä vettä pois polttoaineesta sekä pääsemään entistä hankalammin puhdistettaviin tankkeihin.

Ja kehitystyö jatkuu edelleen polttoaineiden teoriaa opiskellen ja käytännön kokemuksia hyödyntäen. Tavoitteena on, että ongelmien korjauksesta toiminnan painopistettä saadaan suunnattua yhä enemmän juurisyiden poistamiseen ja ennaltaehkäisevään toimintaan.