Emulsifioitunutta vettä dieselissä (c) Dieselbar Oy
Vapaata vettä ja bakteerikasvustoa tankissa (c) Dieselbar Oy

Vaikka polttoaine jalostamolta lähtiessään olisikin standardit täyttävää, ongelmat kasvavat jakelutien pituuden ja ajan kanssa. Jokainen välitankkaus ja siirto altistavat veden ja kasvuston joutumisen mukaan polttoaineen joukkoon. Myös jakeluun ja käyttöönottoon kuluva aika lisää saastumisen riskiä. Diesel-ja polttoöljyn laatu alkaa heiketä jo noin kuukauden kuluttua valmistamista, mikäli jossain vaiheessa joukkoon on päässyt bakteerille altistavia tekijöitä bakteerikasvuston lisääntyminen kasvaa kiihtyvällä vauhdilla.

Loppukäyttäjä

Dieselbakteeri tarvitsee kasvaakseen ja muodostaakseen ns. diesel-kasvuston/levän, vettä. Ilman vettä se ei voi elää, koska lisääntymiseen vaaditaan ainesosia sekä polttoaineesta, että vedestä. Mikäli kosteus-ja vesi pystytään eliminoimaan polttoaineesta kasvustoa ei käytännössä pysty muodostumaan.

Mistä vesi?

1) Tankattavan polttoaineen yhteydessä

2) Huohottimen kautta kosteutena joka myöhemmin tiivistyy tankkiin ns.vapaaksi vedeksi tankin pohjalle.

3) Tankattaessa sateessa

4) Pestäessä kansia (vuotavat tankkauskorkin tiivisteet, suoraan huohottimen päästä)

5) Vuotavat polttoainejärjestelmän tiivisteet sateessa ja merenkäynnissä

Veden olomuodot tankissa:

1) Polttoaineeseen emulsifioitunut vesi (havaittavissa "sumuisena"polttoaineena, jonka läpinäkyvyys paljastaa veden määrän otetusta näytteestä)

2) Vapaa vesi, joka voidaan havaita vaaleampina lauttoina tai kerroksina polttoaineessa. Vapaa vesi on kasvualusta dieselbakteerin tuottamalle leväkasvustolle, joka lisääntyy veden ja polttoaineen väliseen kerrokseen. Erittäin haitallista myös koko polttoainejärjestelmän syöpymille ja hapettumille ja suoranaista myrkkyä uudemmille ns.commonrail ruiskutusjärjesetelmille ja pumpuille.