Separaattori veden ja epäpuhtauksien poistoon (c) Dieselbar Oy
Huohottimen kosteudenpoistaja (c)Dieselbar OyKosteuden poisto korvausilmasta (huohotin kanavasta)

Lähes kaikki veneilijät pitävät tankkinsa täytettyinä talvella piripintaan, koska näin saadaan tankin ilmatilan osuus minimoitua, eli kosteuden kerääntyminen tankissa olevaan ilmaan minimoidaan samalla. Vanha perimätieto on aivan oikein, mutta;

Suurin osa tankkiin ilman mukana kertyvästä kosteudesta saadaan ajokauden aikana, koska lämpimällä säällä ilman kosteus on huipussaan ja ajettaessa tankit tyhjenevät jatkuvasti. Jokainen käytetty polttoainelitra imee samanverran kosteaa korvausilmaa tankkiin. Näin tankkiin kertyvän kosteuden määrä lisääntyy koko kauden aikana sitoutuen polttoaineeseen ja ilman viilentyessä se kondensaation vaikutuksesta valuu vetenä tankin pohjalle. Tämä ilmiö voidaan poistaa täysin käyttämällä kosteuden huohotinilmasta absoirboivan imusuodattimen avulla.

Tankkiin kertyneen vapaan veden ja epäpuhtauksien esisuodatus separaattorin avulla Vaikka huohottimesta tuleva kosteus saadaan poistettua, on vielä mahdollista että vettä voi tulla esim. jakeluaseman tankista tai vuotavista järjestelmän osista. Käytettäessä separaattoria esisuodatukseen saadaan kaikki vapaa vesi ja kiinteät epäpuhtaudet poistettua järjestelmästä ennen niiden joutumista patruunasuodattimiin. Näin voidaan lisätä järjestelmän toimintavarmuutta ja pienentää suodatinkustannuksia. Separaattori ei tarvitse sähköä ja sen tyhjentäminen käy muutamassa sekunnissa. Se voidaan varustaa hälytysanturilla ja laitteella joka ilmoittaa tyhennystarpeesta ennenkuin vesi tai epäpuhtaudet ajautuvat pääsuodattimille. Separaattoreita saatavana polttoainevirtauksille 2-55 litraa minuutissa.